www.gainiderasa.roPagina principala  >  Despre noi  -   Contact  -   Galerie foto  -  Stiri  -   Sfaturi practice  -   Oferta preturiRase de gaini
   
+
COMBATANTE
+
GRELE
+
MIXTE
+
USOARE
+
ORNAMENT
 
+
PREPELITE
 
+
BIBLIOGRAFIE
  

 
 

Pastrarea oualelor pentru incubatie
 
Incubatia, pe langa multi alti factori, depinde de modul de pastrare al oualelor. Acestea trebuie sa aiba o vechime cuprinsa intre 1 - 12 zile (ideal 2 - 7 zile) si trebuie pastrate in incaperi intunecoase la temperatura de 10 - 15 grade Celsius si umiditate de 60 - 70 %.
Ouale trebuie pastrate in cofraje curate, asezate cu varful in jos, si rotite periodic, la 1 - 2 zile pentru a se sti tot timpul care este vechimea lor. Majoritatea crescatorilor noteaza data pe ou, pentru mai multa siguranta, precum si rasa, culoarea, numarul sau codul gaini din rasa respectiva. Oul , inscriptionat complet, este un fel de enciclopedie.

Acest procedeu este insa daunator la ecloziune. Noi folosim o metoda mult mai practica, si anume folosind un cofrag pentru fiecare rasa. In dreptul fiecaruia este o tablita cu inscriptile necesare. Astfel prin respectarea sirica a ordinii de asezare in cofrag (de la stanga spre dreapta si din spate in fata), stiind cate oua se iaua de la o rasa, se poate stii aproximativ

vechimea oualelor. Se pot aseza si de la fiecare gaina pe cate un rand si atunci stim exact si de la care gaina este oul. La asezarea in incubator se pot face eventual doua semne discrete, diametral opuse, de care ne folosim la intoarcerea oualelor.


Va dorim tuturor un PASTE FERCIT!


Va dorim tuturor un PASTE FERCIT!
 
Familia Floca Ioan si Olivia:
Adresa: str. Preda Buzescu, nr. 2 - SIBIU
Tel: 0269 23 88 50
Mobil:
0723 05 77 77
E-mail:
info@gainiderasa.ro