www.gainiderasa.roPagina principala  >  Despre noi  -   Contact  -   Galerie foto  -  Stiri  -   Sfaturi practice  -   Oferta preturiRase de gaini
   
+
COMBATANTE
+
GRELE
+
MIXTE
+
USOARE
+
ORNAMENT
 
+
PREPELITE
 
+
BIBLIOGRAFIE
 
+
OFERTA PRETURI
  

 
 
In sprijinul tanarului crescator (saptamana 10 - 16 noiembrie)

MODELE DE HRANITORI / ADAPATORI
 
Cel mai simplu model de hranitoare/adapatoare poate fi confectionat din tub de plastic (de instalatii).
Se taie tubul la lungimea dorita (cu bonfaierul sau cu un fleps mic) se decupeaza pe lungime o fanta (un sfert din circumferinat tubului). Nu se taie pe jumatate.
Tot din tub de PVC se taie doua capace care trebuie sa depaseasca cu 1 cm diametrul tubului. Acestea se lipesc cu Codez (daca sunt bine lipite pot fi folosite si ca adapatori). Diametrul tubului se alege dupa marimea pasarii (11,13,16,25,32,40,50,70 mm).

Aceste hranitori/adapatori pot fi folosite la puii de prepelita, la prepelite adulte, si la puii de gaini pana la 2-3 saptamani.
Un alt model de hranitori/adapatori, pentru tineretul de gaina, poate fi confectionat din profil "U" de metal, care se taie la lungimea dorita, de care se sudeaza doua capace care sa depaseasca cu 1 cm latimea tubului.

Acest tip de hranitori/adapatori se vopseste apoi cu vopsea rezistenta la apa sau bitum. La aceste adapatori se poate asigura o rezerva de apa prin folosirea unei sticle de plastic de 2-2,5 l asezata cu gura in jos, la care s-au facut in prealabil 3-4 gauri sub filetul de insurubare al capacului.
Se poate confectiona o adapatoare si din teava de metal cu diametru de 100 - 120 mm, taiata la o lungime de 20 - 25 cm si la care se sudeaza un fund rotund sau patrat, mai mare cu 1 cm decat diametrul tevii.
Acestea au avantajul ca pasarile nu pot consuma niciodata toata apa, aceasta ramanand pe fund impreuna cu impuritatiile.
Pot fi folosite ca hranitori si cele de la crescatoriile de iepuri, cu conditia ca ele sa fie amplasate la inaltimea optima, functie de talia pasarii, pentru a se evita risipa.
Oricare tip de hranitori/adapatori, sunt folosite pana la urma, ele trebuie spalate si dezinfectate cat mai des posibil, pentru a evita orice riscuri inutile. 
Familia Floca Ioan si Olivia:
Adresa: str. Preda Buzescu, nr. 2 - SIBIU
Tel: 0269 23 88 50
Mobil:
0723 05 77 77
E-mail:
info@gainiderasa.ro