www.gainiderasa.roPagina principala  >  Despre noi  -   Contact  -   Galerie foto  -   Stiri -  Sfaturi practice  -   Oferta preturiRase de gaini
   
+
COMBATANTE
+
GRELE
+
MIXTE
+
USOARE
+
ORNAMENT
 
+
PREPELITE
 
+
BIBLIOGRAFIE
 
+
OFERTA PRETURI
  

 
 
In sprijinul tanarului crescator (saptamana 29 septembrie - 5 octombrie)

Stimati vizitatori! In aceasta pagina va aparea saptamanal rubrica "In sprijinul crescatorului incepator" in care ne propunem sa va impartasim din experienta noastra, fara a avea pretentia ca suntem detinatorii adevarului absolut si ca vom da solutii ideale si neperfectibile.
In aceasta saptamana ne permitem sa enumeram cateva sfaturi de care trebuie sa tina seama cei care doresc sa imbratiseze aceasta frumoasa indeletnicire.
Un crescator de gaini de rasa nu trebuie sa se gandeasca, in primul rand, la castig. Nu am intalnit om care sa se imbogateasca din pasari si cu atat mai putin din gaini de rasa.
A fi crescator inseamna, in primul rand, dragoste de animale si apoi placere. Placerea sa vezi puiul cum sparge oul din interior si lupta sa iasa la viata. Placerea de a vedea cum acest bulgare de puf face primii pasi si cumprinde prima frimitura de furaj in cioc.
Placerea de a vedea cum in varful aripioarelor apar primele pene.
Placerea de a vedea cum se imbraca treptat in penaj si cum ia forma rasei respective.
Placerea de a vedea cum apare dimorfismul - sexual.
Placerea de a vedea primul ou de la puicute.
Placerea de a auzi primul "cucurigu" ragusit al cocoselului.
Placerea de a te trezi dimineata in cantatul a 20 de cocosi, fiecare pe limba lui.
Placerea de a participa la expozitii.
Abia dupa toate acestea ne putem gandi la un eventual castig. Bineinteles gainile trebuie sa se intretina singure, sa scoata banii pentru furaje, tratamente, dotari, pentru achizitionarea de exemplare noi si poate sa mai ramana si un castig.
Niciodata nu va fi un bun crescator cel care vede gaina de rasa ca si cateva kilograme de carne. Cand taiati un pui, sau mancati un ou de gaina de rasa ganditi-va ca mancati un posibil viitor campion la expozitii.
Cainii, pisicile, hamsterii, papagalii, etc. nu se mananca, dar pentru asta tot se cresc.


 
 
Familia Floca Ioan si Olivia:
Adresa: str. Preda Buzescu, nr. 2 - SIBIU
Tel: 0269 23 88 50
Mobil:
0723 05 77 77
E-mail:
info@gainiderasa.ro