www.gainiderasa.roPagina principala  >  Despre noi  -   Contact  -   Galerie foto  -  Stiri  -   Sfaturi practice  -   Oferta preturiRase de gaini
   
+
COMBATANTE
+
GRELE
+
MIXTE
+
USOARE
+
ORNAMENT
 
+
PREPELITE
 
+
BIBLIOGRAFIE
 
+
OFERTA PRETURI
  

 
 
In sprijinul tanarului crescator (saptamana 24 - 30 noiembrie)

BATERIA PENTRU PREPELITE
 
Bateria pentru prepelite poate fi conceputa pe 2-3-4-5 nivele. Accesul este mai usor la nivelele 2-3-4; la nivelul 1 si 5 accesul este mai greoi. Indiferent cate nivele are bateria la nivelul de sus se amplaseaza cusca pentru pui pentru ca temperatura este mai ridicata in partea de sus a incaperii si tot aici este si instalatia electrica de incalzit.
O baterie se confectioneaza in felul urmator:
Din 4 picioare de lemn cu latura de 5-6 cm se confectioneaza doua scarite cu ajutorul a 10 stinghii din lemn de 2 - 2,5 cm si cu o lungime de 60 cm. Distanta intre stinghii, incepand de jos, este de 35 cm, si apoi 5 cm alternativ in functie de cate nivele dorim.

Scaritele astfel confectionate se aseaza fata in fata cu stinghiile spre interior si se aseaza pe ele o cusca in partea de jos si una in partea de sus. Acestea se prind intre ele cu 4 scanduri (doua in fata si doua in spate) astfel ca acestea sa nu impiedice scoaterea custilor sau a tavitelor.

Apoi se taie o bucata de 5 cm din picioarele din fata pentru a se obtine inclinatia necesara rostogolirii oualelor.


Dupa taiere se pot aseza si restul de custi si tavite in baterie.
Atat custile cat si tavitele trebuie sa culiseze usor pentru a putea fi scoase la nevoie, in special pentru curatat.


Bateria poate fi asezata in mijlocul incaperii cu acces din ambele parti sau cu spatele la perete pentru a se putea pune apa la capatul adapatorii.
   
 
Familia Floca Ioan si Olivia:
Adresa: str. Preda Buzescu, nr. 2 - SIBIU
Tel: 0269 23 88 50
Mobil:
0723 05 77 77
E-mail:
info@gainiderasa.ro